dinsdag 30 oktober 2012

Quiltende vriendinnen

 
Vorige week heb ik veel beleefd. Allereerst lukt het mij niet om elke week iets te schrijven op mijn blog. Door een goed gevulde agenda, was er nauwelijks tijd om even rustig een stukje te schrijven. Maandag een week geleden heb ik een quiltavond gehad met 2 vriendinnen Ellen en Jennifer. Wij hebben bij het zelfde bedrijf gewerkt in Dronten en nadat een ieder daar weggegaan is hebben wij contact gehouden door elke 3 maanden een avond bij elkaar te komen. Een film kijken, theater bezoek of gewoon even lekker snacken. We hebben altijd tijd te kort, want er is zoveel te bespreken. Afgelopen zomer werden de dames wel heel nieuwsgierig naar het quilten. Doordat er in het Quiltnieuws een beginnerscursus stond heb ik Ellen en Jennifer de beginselen van het quilten bij gebracht. Het gevolg dat Ellen haar project al af is. Een vriendin van Ellen heeft een baby gekregen en daar was de quilt voor bestemd. Dus Ellen heeft een babyquilt gemaakt.
Jennifer maakt de quilt helemaal met de hand. Een volgende keer
laat ik haar project zien. Zelf ben ik ook begonnen, maar de top is nog niet helemaal klaar. Het leuke is om te zien hoe verschillend de quilts zijn geworden. We zijn nu aan het brainstormen voor een volgend project. Want beide dames zijn besmet met het quiltvirus.
En Jennifer is lid geworden van het Quiltersgilde.

Een quilters groet,
Jannie


dinsdag 16 oktober 2012

Webmaster Quiltersgilde de eerste 6 maanden

Als nieuwe blogger wil ik mij even voorstellen. Sinds 2003 ben ik besmet met het patchwork- en quiltvirus. In april 2004 ben ik lid geworden van het Quiltersgilde. Al een poosje zit ik te denken om te gaan bloggen. Hier dus het eerste bericht uit de polder. Als lid van een vereniging vind ik het logisch om iets terug te doen. Door te solliciteren op de vacature van webmaster ben ik sinds maart begonnen met het onderhouden van de website van het Quiltersgilde. Tijdens de algemene ledenvergadering van het Quiltersgilde ben ik in het bestuur gekomen. In het bestuur heb ik de functie van secretaris gekregen. Het is een hele leuke groep vrijwilligers om mee samen te werken. Ondanks dat ik in het bestuur zit heb ik toch nog tijd om te quilten. Recent heb ik de foto's van de geĆ«xposeerde quilts tijdens de Algemene Tentoonstelling in Deventer op de website van het Quiltersgilde gezet. Wekelijks probeer ik de homepage te wijzigen met nieuws en daarbij is de input van het bestuur heel belangrijk voor mij.


Quilt gemaakt voor mijn dochter Liesbeth
Hartelijke groet vanuit de polder,
Jannie