dinsdag 22 augustus 2017

Met Quiltbee stofverven met ijs

Eindelijk was het zover om met de Quiltbee te gaan stofverven. Weken ervoor ben ik mij aan het voorbereiden. Eerst de blogs Verfvirus van Nienke Smit door gelezen. Toen ben ik zelf aan de slag gegaan met stukjes stof die ik nog had liggen. Ook de vouwtechnieken in papier uitgevoerd.
Op zoek gegaan naar mooie witte katoenen stof en kwam zo terecht bij de webwinkel Quiltkompas van Ineke Schotanus. In mei/juni de dames van de Bee opdracht om spullen te verzamelen die nodig waren voor het stof verven. Ook een aantal vouwtechnieken doorgegeven dan konden ze thuis oefenen.
Afgelopen vrijdag zijn we vroeg begonnen. Eerst met elkaar de vouwtechnieken gedaan. Bij een aantal dames is het gelukt om thuis een paar vouwtechnieken te doen.

Toen alle emmers, bloempotten, vergieten, zeven, teiltjes klaar gezet in de schuur op een groot zeil.

Daarna was het tijd voor een kopje koffie voordat we met het verven zouden beginnen.

De voorbereiding is altijd meer werk dan waar het werkelijk om gaat. Ik had 3 primaire koele kleuren en 3 primaire warme kleuren neer gezet. Iedereen had koelboxen met veel ijs mee genomen. Het was een lust om te zien hoe iedereen intensief met de kleuren aan de gang gin. De tijd vloog om!

 

Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.

Zelf ben ik s'avonds pas aan het stof verven toe gekomen. Overdag ben je toch bezig met helpen, opruimen e.d.
 

 

Dan begint het wachten en nog eens wachten. Altijd weer spannend als je mag gaan spoelen. Het is een hele klus, maar als je al die prachtige kleuren ziet, daar wordt je heel blij van.

Groetjes
Jannie

1 opmerking:

  1. Ik vond het best spannend toen je met die enorme rol vertrok.
    Blij dat alles zo goed is gegaan, met zo veel creatief plezier en zulke mooie resultaten!
    Groeten van Ineke
    Quiltkompas

    BeantwoordenVerwijderen